Kuidas valida tooli?


Kuidas leida sobivad toolid?

Istu perega ühiselt õhtusöögilaua taha ja naudi üksteise seltskonda ning koduseid hõrgutisi. Kõige paremini mahub seltskond või pere ära ümmarguse laua ümber, veelgi parem kui laud on pikendatav. Kirjutame järgnevalt mõned soovitused, mida toolide valimisel silmas pidada. 

Mida tooli valimisel silmas pidada:

1) Millist toolikonstruktsiooni eelistada?
Kõige vastupidavamad on tappidega toolid. See on tooliehituse juures ka kõige vanem ja klassikalisem tehnoloogia. Unoliki toolide valmistamisel on kasutatud ainult kõige vastupidavamat tappimise tehnoloogiat.

2) Milline peaks olema seljatugi?
Kumer või sirge, kas kõva või pehme? Soovitame tooli enne ostu kindlasti proovida, mitte ainult kaunile välimusele rõhku panna. Paljud kliendid peavad just kumerat seljatuge väga mugavaks.

3) Milline võiks olla toolipõhi?
Kas puidust või pehmendusega, näiteks kangast või nahast? Pehme toolipõhi on istumise all mõnus ja tema eeliseks on ka see, et kui peres on väikseid lapsi, kes armastavad toolidel ronida, siis pehme põhjaga tool pole nii libe, kui kõva tool.

4) Kas toolipõhi peaks olema vahetatav?
See on väga praktiline, kui eelistad kangaga kaetud tooli, siis saab vahetada määrdunud toolipõhja uue vastu või lihtsalt uuendada tooli disaini.

5) Milline peaks olema kasutatav kangas?
Kas vett ja mustust hülgav? Unoliki võib tuua ka enda koduga haakuva kanga või valida paljude kangaste vahel, mis on kataloogis.

  1. aasta aprilli lõpus täitus Unoliki mööblikauplusel 20. tegevusaasta. Just täispuidust toolide ja laudade müük ning valmistamine oli see, millest Unoliki pereettevõte alguse sai ja mille pärast paljud püsikliendid siiani oma uut kodu sisustades meie juurde tagasi pöörduvad. Vaata toolide valikut SIIT

Nõu annab mööbliekspert Uno Kivisalu:

Inimesed tunnevad piinlikust erinevate ja kummaliste asjade pärast. Minu kolleeg toibub tunde, kui ta on kellegi poole pöördunud vale nimega. Kirjanik Thomas Mann pidas ülimalt piinlikuks kahe isase koera kohtumist ja selle arengut kakluseks. Mina olen tundnud erakordset piinlikust, kui inimese istumise all puruneb tool. Proovime seda vältida, siin mõned nõuanded kuidas leida head, vastupidavat ja just teile sobivat tooli.

Toolide puhul loeb kõige enam nende konstruktsioon. Sellest tulenevad peamised erinevused. Näiteks võivad toolid olla tapitud, tüüblitega või hoopis kruvidega. Kõige vastupidavamad on tappidega toolid. See on tooliehituse juures ka kõige vanem ja klassikalisem tehnoloogia. Nüüd aga mõned kriitilised küsimused, mida endalt küsida, enne kui hakkate tooli valima.

  • Millisest materjalist toole eelistate? Kas pigem kask, tamm või saar?
  • Milline peaks olema seljatugi? Kumer või sirge, kas kõva või pehme?
  • Milline võiks olla toolipõhi? Kas puidust või pehmendusega, näiteks kangast või nahast? Kas toolipõhi peaks olema vahetatav? See on väga praktiline, kui eelistad kangaga kaetud tooli, siis saab vahetada määrdunud toolipõhja uue vastu või lihtsalt uuendada tooli disaini.
  • Milline peaks olema kasutatav kangas? Näiteks Unoliki võib tuua ka enda koduga haakuva kanga.

    Kui olete neis küsimustes selgusele jõudnud, siis saab teie toolivalik olema väga kiire ja mõnus. Kui jäite mõne küsimuse juures kõhklema, siis tulge ikkagi salongi. Leiame koos lahenduse!

    Uno Kivisalu
    Mööbliekspert