Kuidas valida söögilauda?


Söögilaud on kodu südameks. Laua taha koguneme pere ja sõpradega ning jagame üksteisega päeva parimaid hetki. Jagame Sinuga nippe, kuidas omale söögilauda valida.

Mõõda ära ruum, kuhu söögilaua paigutad

Enne kui sukeldud erinevate stiilide ja materjalide maailma, võta kätte mõõdulint ja mõõda ära ruum, kuhu söögilaua paigutad. Õige suurusega laud tagab selle kasutamise mugavuse ja funktsionaalsuse. Ideaalis peaks söögilaud olema piisavalt suur, et mahutada ära kõiki pereliikmeid ja külalisi. Laud peaks jätma piisavalt ruumi toolide jaoks, et kõigil oleks ruumi laua taha istuda. Veendu, et valitud toolid sobivad laua kõrguse ja laiusega. Liiga suured toolid võivad teha laua äärde istumise ebamugavaks ja olemise kitsaks. Et inimesed saaksid laua äärde mugavalt istuda, jäta vähemalt 60-75 cm vaba ruumi laua ja toolide vahele. Mõtle ka laua kuju peale. Näiteks ristkülikukujuline laud võib vajada toolidele rohkem ruumi, samal ajal ümmarguse või ovaalse laua puhul ei ole nurgad takistuseks ja mahutavad seetõttu laua taha rohkem toole ja inimesi.

Kui võimalik, proovi enne ostmist erinevaid laudu ja toole mööblipoes kohapeal. Nii saad olla kindel, et need sobivad ruumi suuruse ja stiiliga ning on ka mugavad. Meie mööblipoodides leiad erineva suuruse ja stiiliga söögilaudu.

Vali materjal, mis Sinuga räägib

Meilt leiad täispuidust mööbli. Materjalidest on saadaval kask, tamm, saar, must lepp ja spoon. Iga puit on oma ainulaadsete omadusega. Puitmööbel on alati unikaalse välimusega, sest puidusüü on kordumatu.

Kui armastad looduslikku ja sooja välimust, võib tamm olla suurepärane valik. Kui hindad minimalistlikku elegantsi, võib Sulle sobida kask. Ära unusta ka mööbli hooldamist - mõned materjalid võivad nõuda rohkem hoolt kui teised. Loe puitmööbli kasutamise ja hooldamise juhendit.

 

Mõtle söögilaua funktsionaalsusele

 Söögilaud ei pea olema vaid lauapind. Pakume palju võimalusi, mis muudavad laua funktsionaalsemaks. Näiteks võid valida lisaplaadiga pikendatava söögilaua, et saaksid laua suurust muuta vastavalt külaliste arvule. Samuti võid kaaluda lauale sahtlite või riiulite lisamist – see annab lisaruumi köögitarvikutele või dekoratiivesemetele.

 

Laura laud sahtliga

 

Lase sisustusel rääkida Sinu lugu

Söögilaud on kodu keskmeks ja hakkab rääkima „Sinu lugu“. Seepärast peaks laud väljendama Sinu isiklikku olemust ja maitset, aga ka haakuma ruumi stiiliga. Julgema tulemuse saamiseks kombineeri erinevaid stiile ja värve, et luua omanäoline  ja pilkupüüdev keskkond. Meilt saad tellida näiteks nii, et laua plaat on lakitud tammest, kuid jalad hoopis kasest viimistletud musta/valge värvi või peitsiga. Võimalusi on lõputult. Pakume laias valikus viimistlusi ja erinevaid toone, mis aitavad Sul oma loovust vabalt väljendada. Kui soovid midagi tõeliselt uudset ja ainulaadset, otsusta eritellimusmööbli kasuks. Meie mööblieksperdid aitavad Sul leida parima lahenduse just Sinu ruume ja vajadusi silmas pidades.

 
Meie viimistluse ja toonivalikus on ligi 20 variatsiooni

Kvaliteet ennekõike

Oleme pakkunud kvaliteetset täispuitmööblit juba 25 aastat olles pühendunud ennekõike mööbli vastupidavusele. Kui valid söögilaua Unolikist, saad kindel olla, et see kestab aastaid või isegi põlvkondi.

Täispuidust mööblit saab restaureerida, mis pikendab selle eluiga veelgi. Mööbel põlvest põlve!

 

Nüüd, kui oled teadlik söögilaua valimise kunstist, ära kiirusta otsuse tegemisega. Külasta meie mööblipoodi Tallinnas või Tartus, sest vaid poes kohapeal saad mööblit proovida ja katsuda. Meie poodides saad väärtuslikke nõuandeid söögilaua valimiseks. Sinu kodu väärib ainult parimat – Meie aitame Sul seda teostada.

 

Näiteid pikendatavatest ümmargustest laudadest:

 
New Englad pikendatav +2 lisaplaati       

     
Retro XL pikendatav kuni 3,3m

Mati pikendatav laud
Mati pikendatav söögilaud

 

Näiteid nurgelistest pikendatavatest laudadest:

 
Mini Kalmer pikendatav 100-160   

Arild laud
Arild pikendatav söögilaud


Andrea pikendatav söögilaud ja Björk toolid

 

Näiteid eritoonide kombineerimisest:

Nova laud ja toolid

Nova laud ja Nova toolid                                                                                  

 

Näiteid stiilsetest lahendustest:


Apollo laud ja Ekliden toolid 


Solid laud
ja Nochy toolid